При едновременно отсъствие на премиера и на вицепремиера, министър-председателят да

...
При едновременно отсъствие на премиера и на вицепремиера, министър-председателят да
Коментари Харесай

Парламентът реши кой ще замества при едновременно отсъствие на премиера и вицепремиера

При по едно и също време неявяване на премиера и на вицепремиера, министър-председателят да може да разпорежда осъществяването на пълномощията си на избран от него министър. Това реши Народното събрание с приемането на второ четене на измененията в Закона за администрацията. Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за администрацията бе импортиран от ръководителя на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Текстът беше гласуван със 111 гласа " за ", 34 " срещу " и без " въздържал се ".

Със законопроекта се урежда осъществяването на функционалностите на министър-председателя при негово неявяване от страната или прилагане на законоустановен отпуск, когато пълномощията му не могат да бъдат изпълнени от заместител министър-председател заради неявяване от страната, прилагане на законоустановен отпуск или при неспособност за упълномощаването му.

Павела Митова от " ИТН " направи публицистично предложение: думите " избран от него с писмена заповед министър " да бъдат сменени с " Асен Василев ". Митова разяснява, че ясно прозира желанието на вносителя да трансформира законите на страната, водейки се от настоящото ръководство. Ние считаме, че по този начин препоръчаните текстове могат да объркат министър-председателя и той да приложи текстовете с известна доза независимост на тълкуването, добави тя.

Аз разбирам политическата подигравка, само че въпреки всичко, когато приказваме за законодателна активност, би трябвало да се придържаме към някакви рамки, уточни Никола Минчев от „ Продължаваме Промяната - Демократична България “. Той дефинира предлагането на Има Такъв Народ като неприемливо и съобщи, че би трябвало да се отнасят с почитание към активността на Народното събрание.

Предложението бе подложено на гласоподаване, само че бе отхвърлено от пленарната зала с 31 гласа „ за “, 107 „ срещу “ и един „ въздържал се “.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР