При добри метеорологични условия на 31 януари, в България ще

...
При добри метеорологични условия на 31 януари, в България ще
Коментари Харесай

Първият медицински хеликоптер идва на 31 януари

При положителни метеорологични условия на 31 януари, в България ще дойде първият медицински хеликоптер. Това разгласи министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.
Прочетете още
" Вече сме съвсем на финала тази система да стартира да работи и тя да бъде построена в България по стандартите, които са използвани в Европа и света. В петък вечерта получихме публично удостоверение от производителя, че хеликоптерът ще прелети на 31 януари. На 29-ти ще направи последния тестов полет в Италия, дружно с български екипаж на борда. На 31-ви би трябвало да дойде в България. Прелитането на хеликоптера от Италия се нуждае от добра метеорологична конюнктура. Колегите от Италия следи ситуацията и твърди, че дълготрайната прогноза е добра и има предпоставки да бъде осъществен полетът в края на януари ", увери министър Гвоздейков.

По думите му водачите, които ще летят на този хеликоптер, би трябвало да създадат избрани часове на него. Така че от идващия ден тези процедури ще стартират да работят и хеликоптерът ще стартира да извършва нужните полети.

Общата численост на хеликоптерите по този план ще бъде 8, уточни министърът. По думите му през 2024 година България ще придобие 3 от тях - един в края на януари, втори в края на юни и третият - през декември. През 2025 и 2026 година ще дойдат и останалите, добави той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР