При държави като Ирландия, Малта, Португалия и Дания процентът на

...
При държави като Ирландия, Малта, Португалия и Дания процентът на
Коментари Харесай

CNN: България е заседнала във вечна предизборна кампания, което не оставя място за нищо друго

При страни като Ирландия, Малта, Португалия и Дания процентът на ваксинираните е към 90. А Румъния и България са ваксинирали изцяло надлежно единствено 33% и 22% от своите възрастни, написа.

Проблемът не е в дефицита на ваксини. Всички страни от Европейски Съюз имат достъп до имунизациите, утвърдени от Европейски Съюз - Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca и Johnson & Johnson.Те също са свободни да получават и други ваксини. Унгария да вземем за пример е закупила съветската Sputnik за популацията си.

" Те имат имунизациите. Всеки, който желае да се имунизира, може ", сподели за CNN Иван Кръстев, български политолог и член на Управителния съвет на Европейски съвет за външна политика.

Вместо това, сподели Кръстев, България се бори с надълбоко вкоренено съмнение за имунизациите, което се подхранва от политическа неустойчивост, тайни теории и липса на религия във властта..

„ Дори здравната общественост, лекарите, медицинските сестри, мнозина се двоумят да се имунизират, тъй че не е изненада, че и обществото като цяло също. “, споделя още той пред медията.

Европейски център за профилактика и надзор върху болесттите (ECDC) предизвести в четвъртък, че страните с ниски равнища на имунизация, рискуват да усилят хоспитализациите и смъртните случаи тази есен, в случай че отслабят ограниченията за обществено разграничаване.

„ При подобен сюжет, заради доста високата вирусна циркулация, изцяло имунизираните, само че уязвими групи също са изложени на риск от зараза с тежък излаз “, се споделя в ECDC в последната оценка на риска от Covid-19, призовавайки страните, които се борят с недоверието към имунизациите, да се опитат да схванат за какво популацията им се колебае и по-късно вземат съответни решения.

България организира третите си парламентарни избори тази година през ноември. Двете предходни гласувания, през април и по-късно през юли, приключиха в невъзможност, без да бъде образувано държавно управление. В резултат на това - България е заседнала във безконечна предизборна акция, което не оставя място за нищо друго.

„ Имаше доста повече предизборни акции, в сравнение с акции за имунизациите “, сподели Кръстев. " Нито държавното управление, което беше на власт, нито служебното държавно управление сложиха имунизацията като приоритет. "

Кръстев сподели, че въпросът за имунизациите не е разделил българското общество по партийна линия, тъй като множеството хора като цяло са били единни в недоверието си към политическата класа.” Съединени американски щати имат огромно равнище на поляризация; тук не става въпрос толкоз за политическа поляризация, а за комплициране и омерзение от всичко политическо, което доста вреди на триумфа на имунизационната акция ", сподели още той.

Kорупцията в държавното управление провокира всеобщи митинги в цяла България предходната година. Полицията реагира с принуждение, което шокира нацията - и направи хората още по-подозрителни към управляващите, напомня CNN.

Медиите също изиграха роля, сподели Кръстев. " За да създадат дебата по-интересен, те биха показали мненията за имунизацията и анти-ваксината като еднообразно скъпи, тъй че хората се объркват ", счита Кръстев.

Превод и редакция: Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР