При акция на полицията срещу битовата престъпност и след получен

...
При акция на полицията срещу битовата престъпност и след получен
Коментари Харесай

При полицейска акция в Монтанско: Откриха тетрадки с имена и суми срещу тях

При акция на полицията против битовата престъпност и след получен сигнал през днешния ден е направено претършуване в къща в село Доктор Йосифово , община Монтана. Открити са три тетрадки и настрана пет листа, на които имало изписани имена на хора от селото и против тях парични суми , оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Къщата е населявана от мъж на 41 години и жена на 40 години, които досега нямат престъпни прояви. Срещу тях е стартирано следствие за закононарушения против политическите права на жителите и пазаруване на гласове по член 167, алинея 2 от Наказателния кодекс.

От полицията оповестиха, че от началото на акцията в района са тествани пет сигнала за пазаруване на гласове. Образуваното в този момент досъдебно произвеждане е първото .

През акцията за предходните избори на 2 октомври 2022 година в област Монтана също имаше формирани досъдебни производства за пазаруване на гласове, някои от които стигнаха в съда. Има и една неоправдателна присъда, а други каузи още текат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР