При 10% болни ученици ще се преминава към дистанционно обучение.

...
При 10% болни ученици ще се преминава към дистанционно обучение.
Коментари Харесай

При 10% болни ученици ще се преминава към дистанционно обучение

При 10% заболели възпитаници ще се минава към отдалечено образование. По-малко от месец преди началото на образователната година просветителното министерство показа проекта си за деяние на прага на четвъртата Ковид вълна.
"Министерството на образованието и науката (МОН) прави вероятното всички първокласници да честват първия си образователен ден в двора на учебното заведение. В това отношение може да ни попречи единствено тъмночервеният сюжет, при който 14-дневната заболеваемост надвиши 500 на 100 000 души на регионално или национално ниво ", съобщи министърът на образованието и науката проф. Николай Денков след съвещанието на Отрасловия съвет за тристранно съдействие в региона на междинното обучение.
Социалните сътрудници одобриха единомислещо препоръчаните от МОН четири сюжета за деяние при другите нива на заболеваемост. Те дадоха и някои градивни оферти, които ще бъдат взети поради при правенето на заповедта на министъра за осъществяване на насоките.
Министър Денков акцентира, че по какъв начин ще стартира образователната година на 15 септември към момента е рано да се каже. Това ще зависи от равнищата на разпространяване на болестта към оня миг.
"Имаме написан механизъм за реакция при всяка обстановка. Едно от главните преимущества на създадените насоки е, че дават огромна еластичност съгласно заболеваемостта в съответните села, градове, общини и области. Ето за какво на едни места началото може де е присъствено, на други – в електронна среда. Това зависи също от размера на учебното заведение и опциите за съблюдаване на противоепидемичните ограничения ", сподели министърът.
МОН ще се съобрази с получените през днешния ден инструкции на Министерството на здравеопазването (МЗ) за корекции в първичния вид на насоките.
Сред най-важните от тях са наложителното носене на маски от всички възрастни, без значение дали са имунизирани или не, както и минаването към образование от отдалеченост при 10% болни възпитаници, оповестиха от МОН.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР