Президентският говорител Ибрахим Калън нарече Шарли Ебдо парцал и коментира,

...
Президентският говорител Ибрахим Калън нарече Шарли Ебдо парцал и коментира,
Коментари Харесай

Карикатура в Шарли Ебдо на Ердоган предизвика гневна реакция в Турция

Президентският представител Ибрахим Калън назова " Шарли Ебдо " " парцал " и разяснява, че Турция е на прав път, откакто списанието  " толкоз е полудяло ".

След президентските и парламентарните избори на 14 май в Турция " Шарли Ебдо " разгласява на корицата си подигравка, която изобразява Ердоган във вана в алюзия със гибелта на известния френски артист Клод Франсоа (Кокло), умрял от токов удар през 1978 година, къпейки си във ваната си.

В коментар към рисунката, от редакцията  " Шарли Ебдо " пишат: " Подобно на Кокло, единствено ориста може да ни избави от него ".

Rendez-vous sur!
— Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_)

В Туитър Калън написа: " Не се тормозете " Шарли Ебдо ". Нашият народ ще ви даде най-хубавия отговор, с по-силен глас, на 28 май ".

На тази дата ще се състои втори тур на президентските избори сред Ердоган и претендента на опозицията Кемал Кълъчдароглу.

Директорът по връзките Фахреттин Алтун също осъди френското списание, осведоми Анадолската организация.

Един от най-важните центрове за провокации, обиди и осквернение в международните медии, грозното издание " Шарли Ебдо ", за следващ път потвърди на света какъв брой е непоносимо с последната си подигравка на нашия президент, уточни Алтун.

Според него " огромният триумф " на Ердоган на изборите на 14 май е предиздвикал " тези лишени от чест хора да изгубят съня си, да разпространят болните си показа и да избълват обидите и омразата си ".

Обръщайки се към списанието, Алтун съобщи: " Каквото и да вършиме, не можете да сплашите Реджеп Тайип Ердоган. Не можете да ни отклоните от нашия път ".

Френското хумористично списание и различен път е предизвиквало несъгласия и наказание поради карикатури на пророка Мохамед, както и във връзка разрушителните трусове в Турция на 6 февруари, които лишиха живота на над 50 000 души.

Rendez-vous sur!
— Charlie Hebdo (@Charlie_Hebdo_)

Сегашната подигравка на Ердоган в списанието не е и първата. Той оглави първа страница на списанието и през 2020 година в спор сред Турция и Франция за свободата на изложение и исляма " Шарли Ебдо ".

Снимка: Скрийншот

На предходните президенски избори в Турция " Шарли Ебдо " също посвети корицата на Ердоган.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР