Президентският дворец в кипърската столица Никозия е една от емблематичните

...
Президентският дворец в кипърската столица Никозия е една от емблематичните
Коментари Харесай

Обновяват "енергийно" президентския дворец в Никозия с 2,2 млн. евро

Президентският замък в кипърската столица Никозия е една от емблематичните исторически здания в Европа, определена да бъде енергийно актуализирана в границите на европейска стратегия.

Проектът коства съвсем 2,2 млн. евро и ще продължи 24 месеца.

След завършването му 85-годишното здание в Никозия от времето на английското колониално ръководство и кметството в град Ираклион на гръцкия остров Крит ще станат „ европейски модел ” – образец за положителни практики, демонстриращи по какъв начин енергийното възобновяване на исторически здания ги трансформира в модерни здания с висока енергийна успеваемост, се показва в формалното известие на президентството на Кипър.

В осъществяване на „ зелените ” цели  на Европейски Съюз ще бъдат създадени и внедрени рентабилни софтуерни решения, „ интелигентни ” системи, контроли и измервателни уреди.

Първоначалната колониална управническа постройка е издигната през 1878 година, когато остров Кипър е предаден на Англия от Османската империя. Домът е изгорен до основи по време на протестите на кипърските гърци през октомври 1931 година

Строителството на настоящия президентски замък е приключено през 1937 година на цена от 70 000 лири стерлинги.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР