Президентските избори в Русия бяха произведени в обстановка на усилено

...
Президентските избори в Русия бяха произведени в обстановка на усилено
Коментари Харесай

Блинкън: Президентските избори в Русия протекоха в обстановка на заглушаване на независимите гласове

Президентските избори в Русия бяха създадени в конюнктура на интензивно заглушаване на самостоятелните гласове, на отнемане от независимост, гибел или прогонване в заточение на на практика цялата същинска политическа съпротива, се споделя в изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън, оповестено от Държавния департамент.

Кремъл систематично маргинализира групи, застъпващи се за демократичните процеси и върховенството на закона, в това число наблюдаващите на избори, се показва в изказването. Руските управляващи също по този начин отхвърлиха да записват антивоенните претенденти за президентските избори под подправен механически претекст и не поканиха Службата за демократични институции и права на индивида на Организацията за сигурност и съдействие в Европа или която и да било заслужаваща доверие интернационална организация да следи гласуването прибавя Блинкън.

Тези стъпки илюстрират степента, до която Кремъл е лишил своите жители от транспарантен и важен либерален развой, написа още в изказването. На този декор тези избори могат да бъдат избрани само като недемократични, показва американският държавен секретар, представен от Българска телеграфна агенция.

От началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна Кремъл се пробва да сътвори илюзията, че съветската общност безусловно поддържа неговата жестока война като отстрани пространството за цивилен полемики и задълбочава акцията си на заплашване, принуждение и цензура против самостоятелните медии и гражданското общество, споделя още Блинкън. Кремъл създаде подправени президентски избори във краткотрайно окупираните елементи на Украйна като искрено пропагандно упражнение с вярата, че то ще заздрави нелегитимните искания на Русия към частите от Украйна, в които тя нелегално нахлу и в този момент окупира, показва той.

Седмици преди изборите умря в пандиза след години на тормоз и грубо отношение от страна на съветските управляващи поради непрекъснатите му старания да насърчи същинска народна власт в Русия, напомня Блинкън.

Държавният секретар на Съединени американски щати декларира, че Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975 лишава съветските жители от достъп до информация, в това число за информиране при присъединяване в политическия живот. Независимо от предопределения излаз на тези избори Съединени американски щати ще продължат да застават до тези хора, които се стремят към по-светло бъдеще за Русия, споделя в умозаключение Блинкън.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР