Президентската служба на Колумбия манипулира видео на президента Петро в ООН, за да предизвика аплодисменти

...
Колумбийското правителство манипулира видео, за да промени аплодисментите, получени от
Коментари Харесай

Колумбийското правителство манипулира видео, за да промени аплодисментите, получени от президента Густаво Петро по време на речта му в Общото събрание на ООН в Ню Йорк

От LEÓN RAMÍRES Associated Press, 22 септември 2023 г., 18:39 ч. Джо Байдън, който говори малко преди Петро, ​​правейки да изглежда, че аплодисментите са били насочени към колумбийския лидер.

Манипулацията беше съобщена за първи път от колумбийския уебсайт La Silla Vacía.

Президентският офис беше помолен за коментар от АП, но не е отговорил до късния петък следобед.

Въпреки че Петро получи аплодисменти, последният клип от видеоклипа, публикуван в четвъртък в канала на правителството в YouTube, не отговаря на това, което беше излъчено във видеото на ООН. Той включва различен кадър от оригиналното излъчване и това, което беше излъчено в медиите, което прави да изглежда, че много повече присъстващи аплодираха Петро в края на речта му.

Записът породи съмнения сред потребителите на социалните медии и медиите, като се има предвид, че имаше няколко празни места в Общото събрание по време на речта на Петро.

В 1:52: 39 от официалното излъчване на ООН се чуват същите аплодисменти, които видеото на колумбийското правителство показва при Петро, ​​но е в края на обръщението на Байдън.

The Видеото на ООН показва също, че трима мъже на седмия ред се изправят едновременно и че една жена върви към подиума между седалките, същата сцена, която се появява във видеото, публикувано от президентската канцелария на Колумбия.

Фотографът на АП Ричард Дрю е уловил на снимка момента на речта на Петро и показва, че на седмия ред има само хора, седнали на три от 12-те места. В редактираното видео, публикувано от колумбийското правителство, всички тези места изглеждат заети.

Тазгодишната годишна среща на Общото събрание на ООН събра държавни глави и правителство от най-малко 145 държави, включително бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва, Байдън и украинския президент Володимир Зеленски

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР