Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин

...
Президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин
Коментари Харесай

Тръмп и Путин обсъдиха в телефонен разговор конфликта в Сирия

Президентите на Съединени американски щати и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин организираха телефонен диалог, оповестява Българска национална телевизия.

Основна тематика бе Сирия и мирният развой под егидата на Организация на обединените нации за превъзмогване на спора в страната. Междувременно първите дипломати на Вашингтон и Москва Рекс Тилърсън и Сергей Лавров също са разговаряли по телефона за обстановката в Сирия и Украйна, както и вероятностите за взаимоотношение сред страните им за решаването на основни проблеми от интернационалния дневен ред.

Преди да замине от Белия дом за Флорида, с цел да чества Деня на благодарността, Доналд Тръмп разкри част от тематиките, които е разискал с съветския си сътрудник Путин в телефонен диалог.

Проведохме превъзходен диалог с президента Путин. Говорихме за мира в Сирия. Говорихме за Северна Корея. Разговорът ни продължи съвсем час и половина. Категорични сме за постигането на мир в Сирия. Говорихме изрично и за Северна Корея и Украйна, разяснява американският президент Тръмп.

Двамата водачи са се съгласили още да проучат способи за съдействие в битката с екстремистки групировки като " Ислямска страна ".

Същевременно, иракският министър председател Хайдер ал Абади съобщи през вчерашния ден, че от военна позиция " Ислямска страна " е разрушена, само че той ще разгласи дефинитивна победа над нея едвам откакто бойците ѝ бъдат разгромени в пустинята. Думите му идват в отговор на иранския президент Хасан Рохани, който прогласи края на " Ислямска страна ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР