Президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин

...
Президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин
Коментари Харесай

Байдън и Путин ще разговарят в четвъртък

Президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и Владимир Путин ще беседват по телефона на 30 декември, заяви говорителка на Съвета за национална сигурност, представена от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Двамата ще обсъдят " необятен кръг от въпроси, в това число идни дипломатически контакти ", се показва в известието Байдън е разговарял с европейски водачи за обстановката по украинската граница, а представители на администрацията поддържат връзка с НАТО, Европейския съюз и организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ).

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също съобщи, че диалогът сред двамата водачи ще се състои на следващия ден късно вечерта.Разговорът ще се организира в миг, когато Съединени американски щати и западните им съдружници следят скупчването на съветски войски край границата на Русия с Украйна, чийто брой е достигнал към 100 000, което породи опасения, че Москва се готви да нахлуе в Украйна.

По-рано тази седмица Путин съобщи, че ще обмисли доста разновидности, в случай че Западът не успее да отговори на настояването му за гаранции за сигурност, които да изключат разширението на НАТО в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР