Президентите на САЩ и Франция, Доналд Тръмп и Еманюел Макрон

...
Президентите на САЩ и Франция, Доналд Тръмп и Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Тръмп и Макрон са обсъдили ситуацията в Ливан и Сирия

Президентите на Съединени американски щати и Франция, Доналд Тръмп и Еманюел Макрон са разискали в телефонен диалог обстановката в Ливан и Сирия и са дали обещание да се борят с Иран и шиитското придвижване „ Хизбулла “, оповестява пресслужбата на Белия дом.
„ Президент Доналд Тръмп разиска през днешния ден с президента на Франция Макрон обстановката в Ливан и Сирия. И двамата президенти се съгласиха за нуждата от съдействие със съдружниците в битката с дестабилизиращата активност на „ Хизбулла “ и Иран в района “.
Преди това в събота Макрон се срещна в Париж с обявилият за оставката си ливански министър председател Саад Харири. Харири на 4 ноември, намирайки се в Ел-Рияд разгласи ненадейно за оставката си. Според тирада излъчена от саудитската телевизия Ал Арабия, той упреква шиитското придвижване „ Хизбулла “ и Иран в подбудителство към ненавист в Ливан и арабския свят и съобщи за подготвяно против него нападение, напомня РИА Новости.
Лидерът на придвижването „ Хизбулла “ съобщи, че причина за оставката на Харири би трябвало да се търсят в Саудитска Арабия, а от външно министерство на Иран дефинираха обвиняванията като неоснователни.
В събота сутринта Харири дойде във Франция от Саудитска Арабия за среща с президента на страната Еманюел Макрон. Според външният министър на Ливан визитата е работно.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР