Президентите на няколко африкански държави, които се опитват да посредничат

...
Президентите на няколко африкански държави, които се опитват да посредничат
Коментари Харесай

Започна мирната обиколка в Европа на африканските лидери

Президентите на няколко африкански страни, които се пробват да посредничат в договарянията за преустановяване на войната в Украйна, имат намерение да предложат като " ограничения за подсилване на доверието " изтеглянето на съветските войски, от една страна, и облекчаването на глобите, от друга . Това заяви организация " Ройтерс ".

Според проектодокумент, забелязан от сътрудник на Ройтерс, други " ограничения за подсилване на доверието ", които африканските водачи желаят да предложат, включват прекъсване на действието на заповедта на Международния углавен съд за арест на Владимир Путин като упрекнат във военни закононарушения и евакуиране на съветските тактически нуклеарни оръжия от Беларус.

Африканската посредническа задача включва президентите на Южна Африка, Сенегал, Египет, Замбия и Коморските острови.

В четвъртък африканската делегация се срещна с полския президент Анджей Дуда във Варшава, в петък е планувано да дойде в Киев, с цел да беседва с Владимир Зеленски, а в събота ще се срещне с Владимир Путин в Санкт Петербург .

Повечето украински, съветски, европейски и американски политици и интернационалните наблюдаващи гледат скептично на вероятностите за посредническа задача на африканските водачи.

На 16 май южноафриканският президент Сирил Рамапоса заяви, че държавните управления на Русия и Украйна в търсене на спокойно споразумяване на военния спор.

Очакваше се шест африкански страни да бъдат включени в задачата за мир - Египет, Замбия, Република Конго, Сенегал, Уганда и Южна Африка. Впоследствие Коморските острови - актуалният ръководител на Африканския съюз, също бяха добавени към този лист.
 Африкански водачи отиват в Украйна и Русия да ги убеждават за мир
Африкански водачи отиват в Украйна и Русия да ги убеждават за мир

Пътуването може да се състои тази седмица

Няколко страни предложиха да посредничат за мир сред Русия и Украйна,, чийто специфичен делегат края на май в опит да събере поддръжка за проекта на Пекин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР