Президентите на Франция и Италия Еманюел Макрон и Серджо Матарела

...
Президентите на Франция и Италия Еманюел Макрон и Серджо Матарела
Коментари Харесай

Половин век от смъртта на Леонардо отбелязаха съвместно Италия и Франция

Президентите на Франция и Италия Еманюел Макрон и Серджо Матарела се поклониха на гроба на великия художник Леонардо да Винчи в параклиса Сен Юбер в кралския замък Д'Амбоаз наоколо до град Тур. Това стана при отбелязването на 500-годишнината от гибелта на създателя в четвъртък

Чрез взаимната си изява двамата водачи акцентираха културните и исторически взаимовръзки сред двете им страни след споровете през последните месеци.

" Отношенията сред Франция и Италия са допустимо най-хубавите и другарството, което към този момент съществува, а и през днешния ден беше доказано и от мен, и от президента Макрон, е другарство, което ще преодолее всяко затруднение ", съобщи италианският президент Серджо Матарела.

" През тези невероятни времена, когато човечеството се е трансформирало фундаментално, най-хубавото от нашите страни и техния разсъдък се е събрало и поради това връзката сред нашите страни и жители е неразрушима ", добави френският му сътрудник Еманюел Макрон.

Двамата водачи посетиха и замъка, където Леонардо умира през 1519 година, както и двореца Шамбор, където се срещнаха с млади французи и италианци, с цел да отдадат респект на епохата на Ренесанса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР