Президентите на Египет и Кипър Абдел Фатах ал Сиси и

...
Президентите на Египет и Кипър Абдел Фатах ал Сиси и
Коментари Харесай

Египет, Гърция и Кипър против турската операция в Сирия

Президентите на Египет и Кипър Абдел Фатах ал Сиси и Никос Анастасиадис, както и гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис показаха угриженост за проектите на Турция да организира военна интервенция в Северна Сирия. Това бе декларирано на тристранна среща в Кайро, съобщи РИА Новости.
В началото на октомври Турция разгласи идно начало на интервенция против кюрдските формирования, подкрепяни от Съединени американски щати на границата със Сирия. Съединени американски щати обявиха, че няма да вземат участие в операцията; също така ще изтеглят войските си от зоната на вероятните военни интервенции. От своя страна министърът на външните работи на Сирия Файсал Микдад съобщи, че сирийските управляващи ще пазят цялата територия и няма да одобряват окупация " даже на сантиметър от сирийската земя ", съобщи БГНЕС.
" Страните показаха своята дълбока угриженост по отношение на плануваната противозаконна военна интервенция на Турция на сирийска територия и потвърдиха нуждата от работа за опазване на единството на сирийската страна и нейната целокупност. Те също осъдиха всеки опит на Турция да наруши териториалната целокупност или да внесе каквито и да било промени в съществуващата в Сирия демографска обстановка ", се споделя в изказване на египетската президентска администрация, публикувано след срещата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР