Президентите на България и РСМ заедно ще летят до Италия

...
Президентите на България и РСМ заедно ще летят до Италия
Коментари Харесай

Президентът Радев ще бъде на посещение във Ватикана и Италия

Президентите на България и РСМ дружно ще летят до Италия и дружно ще отдадат респект пред делото на светите братя Кирил и Методий.

От 26 до 28 май президентът Румен Радев е на посещаване във Ватикана и Италия. По традиция българската делегация, водена от президента, ще е на визита при главата на Римокатолическата черква във връзка 24 май- Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Тази година дружно с българската делегация ще пътува и делегацията на Република Северна Македония, водена от президента Стево Пендаровски, и дружно ще отдадат респект пред делото на светите братя Кирил и Методий в Рим. Тази взаимна аудиенция е първа по рода си. Идеята е на президента Румен Радев. На път за Рим българският държавен аероплан ще спре в Скопие, с цел да вземе делегацията на Северна Македония и дружно ще летят до Италия.

В Рим българският държавен глава Румен Радев ще отдаде респект пред паметника на именития челник и бунтовник капитан Петко Войвода.

Ще взе участие и в формалното разкриване на изложба „ България " към Българския културен институт. По- късно президентите Радев и Пендаровски ще участват на сключване на съглашение за съдействие сред Българската телеграфна организация и осведомителната организация на Република Северна Македония.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР