Президентите на България и Черна гора осъдиха военната агресия на

...
Президентите на България и Черна гора осъдиха военната агресия на
Коментари Харесай

Радев и Джуканович обсъдиха мултинационална военна група

Президентите на България и Черна гора осъдиха военната експанзия на Русия в Украйна и показаха поддръжка за Украйна в законния й път за суверенитет и самостоятелност. Двамата са " за " полагане на всички дипломатически старания за завършек на войната в международен мащаб. Това сподели българският президент Румен Радев след среща с президента на Черна гора Мило Джуканович на " Дондуков " 2.

Радев изброи последствията от войната: инфлация, енергетика и в тази връзка с Джуканович разискали енергийна съгласуваност сред Черна гора и България.

Президентът на Черна гора удостовери общата позиция. За Джуканович по-важна е поддръжката на България за Евроинтеграцията. Той акцентира, че от страната ни се чака да се задълбочат връзките в стопанска система и други значими браншове след изборите и в двете страни.

Темата " Отбрана " е участвала в диалозите сред двамата президенти. Създаване на мултинационална военна група с България са разискали Радев и Джиканович , както и обща поддръжка за европейските полезности, които " били на прицел ".
 В Мюнхен Румен Радев зове за разговор за завършек на войната
В Мюнхен Румен Радев зове за разговор за завършек на войната

Според Радев се ражда " геополитическа Европа ", в който България ще има дейна позиция

От своя страна Румен Радев изясни, че в диалозите през днешния ден е подчертана поддръжката за сигурност и мир на Западните Балкани, България ще поддържа Черна гора в европейския й път . Двете страни ще сътрудничат в сферите на стопанска система, енергетика, туризъм, само че най-много в бранш " Транспорт " посредством създаване на сухоземни и въздушни връзки. Ще има и продан на военно образование.

Преди това на пл. " Св. Ал. Невски " Румен Радев посрещна Мило Джуканович с публична гала. Държавният глава на Черна гора отдаде респект пред Паметника на Незнайния боец в София.
 Черна гора избира президент на 19 март
Черна гора избира президент на 19 март

След месеци на политическа рецесия в страната

На " Дондуков " 2 Румен Радев и Мило Джуканович организираха среща на " четири очи " и пленарни диалози сред формалните делегации на България и Черна гора.

Президентът на Черна гора има диалози и със служебния министър-председател Гълъб Донев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР