Президенти, премиери, министри и зам.-министри на 12 държави, които са

...
Президенти, премиери, министри и зам.-министри на 12 държави, които са
Коментари Харесай

Три морета събира лидери от 12 държави в София

Президенти, министър председатели, министри и зам.-министри на 12 страни, които са част от самодейността " Три морета ", се събраха в София на двудневен конгрес, който ще се организира в четвъртък и петък.

Видеообръщение към водачите на обединените в самодейността страни - Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Хърватия и Чехия, ще насочи президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, а посетител на форума ще е шефът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева,

Старт на форума ще даде президентският панел, който ще бъде открит от домакина на проявата – българския държавен глава Румен Радев. Ще се включат и немският му сътрудник Франк Влатер Щайнмайер, президентите на Латвия Егилс Левитс и на Естония Керсти Калюлайд, на Полша Анджей Дуда, словенският Борут Пахор и гръцкият Катерина Сакеларопулу.

Европейската комисия е показана от Маргрете Вестагер (зам.-председател) и Мария Габриел (комисар по нововъведения, проучвания, просвета, обучение и въпроси на младежта).

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР