Президентът започва консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото

...
Президентът започва консултации с представители на парламентарните групи в 49-ото
Коментари Харесай

Главчев представя състава на кабинета си

Президентът стартира съвещания с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание. Днес в президентството пръв ще дойде претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Главчев ще показа на президента състава на Министерски съвет. След като стане явен съставът, Румен Радев би трябвало да го назначи с декрет и да насрочи дата за предварителни парламентарни избори.

Във връзка и с идните съвещания с всички ПГ от 49-ото Народно заседание от " Продължаваме промяната - Демократична България " обявиха, че няма да вземат участие в съставянето на кабинета под никаква форма и няма да дадат политическа поддръжка на обособени министри. От ГЕРБ обявиха също, че не считат да оферират специалисти за служебното държавно управление. Такава е поръчката и на Движение за права и свободи.

В четвъртък президентът организира съвещания с Централната изборна комисия, по време на която стана ясно, че ЦИК има подготвеност за избори 2 в 1 на 9 юни. Ако решението на президента е изборите да не са на една дата, вотът за народен парламент най-вероятно ще е на 23 юни. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР