Президентът Володимир Зеленски обяви война на корупцията в Украйна, след

...
Президентът Володимир Зеленски обяви война на корупцията в Украйна, след
Коментари Харесай

Корупционен скандал в Украйна: Зам.-министър е обвинен в получаване на подкуп от 400 000 долара

Президентът Володимир Зеленски разгласи война на корупцията в Украйна, откакто в страната избухна скандал. Разбита беше незаконна група за източване на бюджетни средства. Заместник-министър е упрекнат, че е взел рушвет от 400 хиляди $.

Заместник-министърът Лосински е упрекнат, че е взел подкупа за покупката на генератори в изискванията на съветски офанзиви против енергийната система. Той към този момент е освободен.



През лятото държавното управление отпусна към 47 милиона $ за закупуване на генератори за отопление. Висши държавни чиновници са се облагодетелствали, като са уреждали покупко-продажбите на повишени цени. Един от членовете на незаконната група е опитал да избяга в чужбина, само че е арестуван на границата. При обиските са конфискувани към 50 хиляди $.

Президентът Зеленски даде обещание да бъдат взети ограничения.

" Тази седмица ще бъде време за подобаващи решения, те към този момент са готови. Не желая да ги разгласявам в този момент, само че те ще бъдат обективни. Ще проучваме всичко в детайли - енергетиката и снабдяването, връзките сред централното държавно управление и районите, всичко, обвързвано с публичните поръчки за военните ", сподели Зеленски.

Зеленски заяви още, че службите напредват в следствието против хора, работещи срещу Украйна и благодари на публицистите за установяването на обстоятелства по случаите със злоупотреби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР