Президентът Володимир Зеленски обсъди отбранителните нужди на Украйна, продължаването на

...
Президентът Володимир Зеленски обсъди отбранителните нужди на Украйна, продължаването на
Коментари Харесай

Зеленски обсъжда с Трюдо финансовата и хуманитарна подкрепа за Украйна

Президентът Володимир Зеленски разиска отбранителните потребности на Украйна, продължаването на финансовата и филантропична поддръжка с министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо.

" Както постоянно, ползотворни договаряния с министър-председателя на Канада Джъстин Трюдо. Отбранителните потребности на Украйна, продължаването на финансовата и филантропична поддръжка за страната ни, икономическото и капиталовото съдействие са измежду главните въпроси ", написа Зеленски в Telegram, представен от " Укринформ ".

Зеленски благодари на канадците, че " стоят до Украйна за нашата победа ".

Министерството на защитата на Канада съобщи, че самолети на канадските въоръжени сили са доставили повече от 6000 тона военна помощ за Украйна от началото на войната в Украйна.

По-рано през септември Отава заяви, че  ще способства с 33 милиона канадски $ (24,5 милиона долара) за ръководено от Англия партньорство, което купува съоръжение за противовъздушна защита на Украйна.  Приносът е част от военната помощ на стойност 500 милиона канадски $ за Киев, която министър председателят разгласи през юни.

Канада, дом на една от най-големите украински диаспори в света, е гневен покровител на Киев. Отава е предоставила над 8 милиарда канадски $ за Украйна, в това число към 1,8 милиарда канадски $ военна помощ.
 Зеленски дойде в Канада
Зеленски дойде в Канада

До момента Канада е осигурила помощ за Украйна на стойност 6 милиарда $

Припомняме, че Зеленски дойде в петък в Канада за първи път след началото на войната. Той бе посрещнат от Трюдо на летището в Отава.

, където се надяваше да обезпечи спомагателна помощ за Украйна. По-рано през седмицата той прикани международните водачи да продължат да поддържат Украйна, с цел да оказват помощ в битката против Русия. Дипломатическото напрежение нараства, откакто Зеленски разкритикува Полша, Словакия и Унгария поради възбраната на вноса на украинско зърно.

По-рано тази седмица Канада удостовери уговорката си към Украйна. Ще продължим да вършим всичко допустимо, с цел да подкрепим украинския народ, уточни Боб Рей, дипломат на Канада в Организация на обединените нации.

Зеленски ще се обърне още веднъж към канадския парламент , с цел да призове за продължение на поддръжката от страна, която към този момент е предоставила оръжия, танкове и образование за украински бойци. До момента Канада е осигурила помощ за Украйна на стойност 6 милиарда $.

В Съединени американски щати нараства макар молбите на президента да не се обръща тил на Украйна. Конгресът на Съединени американски щати е одобрил повече от 110 милиарда $ помощ за Украйна. Американските сенатори са мощно разграничени във връзка с помощта за Киев.
 Канада дава 24,5 млн. $ за Противовъздушна отбрана на Украйна
Канада дава 24,5 млн. $ за Противовъздушна отбрана на Украйна

Инициативата е част от ръководено от Англия партньорство, което купува съоръжение за Противовъздушна отбрана на Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР