Президентът Владимир Зеленски подписа заявление за членство на Украйна в

...
Президентът Владимир Зеленски подписа заявление за членство на Украйна в
Коментари Харесай

Володимир Зеленски подписа заявление за членство на Украйна в Европейския съюз

Президентът Владимир Зеленски подписа заявление за участие на Украйна в Европейския съюз, заяви във Facebook прессекретарят на украинския президент Сергей Никифоров. " Исторически документ. Заявление за участие в Европейския съюз, подписано от президента на Украйна в Киев на 28.02.22 година ", означи той.

Никифоров разгласява и фотография на приложението. Документът гласи: " С това писмо Украйна, като европейска страна, която зачита полезностите, залегнали в член 2 от Договора за Европейския съюз, има достойнството да кандидатства за участие в Европейския съюз в сходство с член 49 от Договора за Европейския съюз ".

 Заявление за участието на Украйна в Европейски Съюз Заявление за участието на Украйна в Европейски Съюз Източник: Фейсбук
" Сигурен съм, че това е действително “, написа Зеленски в Инстаграм. Както бе обявено, тази заран президентът Владимир Зеленски сподели във видеообръщение, че украинските управляващи молят към Европейски Съюз за незабавното присъединение на Украйна по специфична процедура. По-късно министър председателят на Украйна Денис Шмигал сподели, че се приготвя съответното заявление.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР