Президентът Владимир Путин заяви, че руската армия трябва да спре

...
Президентът Владимир Путин заяви, че руската армия трябва да спре
Коментари Харесай

Путин: Трябва да се ликвидира възможността украинските сили да обстрелват руски територии

Президентът Владимир Путин съобщи, че съветската войска би трябвало да спре обстрела против съветски области от украинска територия, който по думите му е оставил доста хора без дом или достъп до вода и електричество, съобщи Ройтерс, като се базира на известие, оповестено в уеб страницата на Кремъл.

Руският държавен глава съобщи по време на съвещание на държавното управление, че би трябвало да се възстановят разрушените жилища и инфраструктура в засегнатите съветски области, граничещи с Украйна.

" Разбира се ликвидирането на самата опция за обстрели е предпочитана задача, само че това към този момент е работа на военното ведомство ", съобщи той.

Украйна не поема отговорност за ударите по съветска територия, само че ги дефинира като " карма " за московската инвазия, означават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Путин уточни като наранени от украински обстрел съветските области Белгород, Брянск и Курск, както и Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 година.

Хората се сблъскват с " остри проблеми " и се нуждаят от поправки и обезщетения, добави съветският президент. " Много хора се озоваха в сложна обстановка, изгубиха жилищата си и бяха принудени да се реалокират при родственици или тук-там за краткотрайно настаняване, сблъскаха се с спирания в снабдяването с вода и електричество ", сподели още Путин.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР