Президентът Владимир Путин одобри закона през май Кремъл не дава

...
Президентът Владимир Путин одобри закона през май Кремъл не дава
Коментари Харесай

Законът за ограничаването на интернет в Русия влезе в сила

Президентът Владимир Путин утвърди закона през май

Кремъл не дава съответно определение какво ще се счита за опасност за сигурността, което дава " зелена светлина " за цензура.
Законът, допускащ на съветските управляващи да изолират страната от елементи от световната мрежа, влезе в действие в петък. Чрез така наречен върховен интернет ще може да се изключи интернетът в Русия, както и да се засича и да се блокира уебтрафик при положение на хакерска атака. Опасенията са, че по този метод може да се постанова онлайн цензура, както да вземем за пример в Китай, написа Business Insider.

Руските снабдители на интернет услуги ще би трябвало да конфигурират особено съоръжение, позволяващо им да локализират източника на уеб трафик и да го блокират, в случай че се наложи. Правителството също по този начин ще може да изключва всички интернет връзки към други страни в изключителни обстановки. Освен това съветските телекомуникационни мониторингови служби ще получат повече пълномощия за блокирането на уеб сайтове и наличие, считани за опасност за сигурността.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Зелена светлина " за цензура

От Кремъл показват, че потребителите няма да виждат смяна в своите онлайн действия. Но не дават съответно определение какво ще се счита за опасност за сигурността, което дава " зелена светлина " за цензура. " Блокирането може да варира от единично известие или пост до изключване на мрежата, в това число уединяване на Русия от световната мрежа ", предизвестяват от Human Rights Watch.

В страната избухнаха митинги, откакто Москва показа закона за първи път през февруари. Президентът Владимир Путин го утвърди през май. Според Кремъл новата система ще помогне за отбраната на съветския интернет при положение на хакерска атака: " Става въпрос за основаването на благонадежден интернет, който ще продължи да работи при положение на външно въздействие, като да вземем за пример хакерска офанзива ".

Тестване на различната система

По-рано тази година Русия разгласи, че възнамерява да изключи цялата страна от световния интернет, с цел да тества устойчивостта на своята различна система. Засега това не е станало, само че управляващите тестват новата технология в региона на Урал от септември насам, като до този миг не са дали информация за тестванията.

От Human Rights Watch предизвестяват: " Сега държавното управление може непосредствено да цензорира наличие или даже да трансформира интернета в Русия в затворена система, без да споделя на обществото какво прави и за какво го прави. Това е удар по правото на руснаците за независимост на словото и за независимост на онлайн информацията ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР