Президентът Владимир Путин и много други православни християни пренебрегнаха студа

...
Президентът Владимир Путин и много други православни християни пренебрегнаха студа
Коментари Харесай

Путин се потопи в ледена вода за Богоявление

Президентът Владимир Путин и доста други православни християни подцениха студа и скочиха в ледените води за Богоявление по остарял жанр в обред, отдаден на кръщението на Исус, съобщи Агенция Франс Прес.

В някои региони на Сибир, където температурите паднаха до минус 68 градуса по Целзия, локалните управляващи не разрешиха ритуала.

Путин се потопи в ледената вода на езерото Селигер, на към 350 км северозападно от Москва, където температурата бе едвам минус 5 градуса. Докато го правеше, към него стояха монаси, носещи икони.

От Кремъл прецизираха, че Путин не за първи път се потапя в ледените води за Богоявление, той правел това в продължение на години. Но това се оповестява за първи път, показва ТАСС.

Много други руснаци в цялата страна последваха образеца на президента. Ритуалът е известен и предходната година към 2 млн. души се потопиха в ледените води.

В Норилск, който се намира в Северния полярен кръг, локалните управляващи не разрешиха, защото температурата бе минус 52 градуса.
Според православната традиция поклонниците би трябвало да се потопят три пъти във водата - в името на Отец, Син и Светия дух, с цел да се помни кръщението на Исус Христос в река Йордан.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР