Президентът Владимир Путин днес изрази безпокойство от природните бедствия с

...
Президентът Владимир Путин днес изрази безпокойство от природните бедствия с
Коментари Харесай

Путин е разтревожен от природните бедствия с безпрецедентен мащаб

Президентът Владимир Путин през днешния ден изрази безпокойствие от естествените бедствия с " невиждан " мащаб в Русия, която е изправена пред опустошителни горски пожари в Сибир и наводнения на юг, предадоха Франс прес и ТАСС.

" Мащабът и естеството на естествените бедствия в някои региони са безусловно невиждани ", сподели Путин на съвещание, излъчено по малкия екран. Той прикани държавното управление да " работи бързо и дейно " по екологичните проблеми.

Руският президент уточни проливните дъждове в южната част на страната, където единствено за няколко часа количеството им доближава нормалната месечна норма на преваляванията, както и горските пожари в Сибир и Далечния изток, усложнени от сушата и популяризирани от мощните ветрове.

Всичко това демонстрира какъв брой е значимо " в бъдеще да се ангажираме задълбочено и редовно с програмата за климата и околната среда ", добави Путин.

Горските пожари в Сибир към този момент са опустошили над 16,6 милиона хектара, изключително в Якутия - обширна, само че рядко обитаема територия, където димът покри градовете, принуждавайки управляващите да разгласят неработен ден в петък.

Руското министерство на гражданската защита, изключителните обстановки и ликвидирането на следствията от стихийните бедствия, чийто началник дойде в Якутия в четвъртък, разгласи, че е основало център за специфични интервенции за битка с пожарите, против които се борят към 5 хиляди души.

ДПА осведоми, че 9 хиляди спасители сега се борят с пламъците и че Путин е наредил броят им да бъде повишен.

Димът от пожарите в Якутия провокира по-високи от естествените равнища на сероводород чак в Челябинск, на 3800 км югозападно. НАСА заяви преди седмица, че този пушек е достигнал и до Северния полюс, напомня Агенция Франс Прес.

В Южна Русия и Крим проливните дъждове провокираха наводнения и евакуацията на стотици хора, а близо 100 000 души през днешния ден останаха без ток.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР