Президентът трябва да насрочи нов избор за общински съветници в

...
Президентът трябва да насрочи нов избор за общински съветници в
Коментари Харесай

Нови избори за общински съвет в Хасково. Президентът трябва да насрочи дата

Президентът би трябвало да насрочи нов избор за общински съветници в Община Хасково. Това предложи във вторник в свое решение Централната изборна комисия.

В решението се показва, че в ЦИК е постъпила кореспонденция от ОИК - Хасково. Към преписката е приложено копие на решение от 9 април т. година на ОИК – Хасково, с което уведомява ЦИК да направи предложение до президента за насрочване на нов избор за общински съветници в община Хасково. П

риложено е и копие на решение на Върховния административен съд, с което оставя в действие решение от 1 февруари по разказа на Административен съд – Хасково за оповестяване за нереален изборът на общинските съветници в община Хасково от създадените на 29 октомври 2023 година избори, разгласен с решение от 30 октомври 2023 година на ОИК - Хасково.  До това решение се стигна, откакто първоначално шест партии и обединения желаеха анулиране на вота поради нарушавания. Административният съд в Хасково разпореди повторно броене на изборните резултати от всички 151 секции в общината и съдебно-статистическа експертиза.

Решението на Върховен административен съд е дефинитивно, заради което според Изборния кодекс е налице съображение за производство на нов избор за общински съветници в община Хасково, област Хасково.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР