Президентът след няколко дни ще връчи мандат на формацията спечелила

...
Президентът след няколко дни ще връчи мандат на формацията спечелила
Коментари Харесай

Важните новини във ФАКТИ за 24 юни


Президентът след няколко дни ще връчи мандат на групировката спечелила изборите - „ Продължаваме промяната “. Това е прелестна опция да реализирате новосформираната коалиция. Ще имате голямо болшинство.

„ Продължаваме промяната “, „ ГЕРБ-СДС “, „ Движение за права и свободи “ и „ Демократична България “, общо ще разполагате с 176 депутати. Логично към тях може да прибавите и шестимата отделили се депутати от “Има подобен народ”. Така ще имате 182 депутати, което е доста повече от конституционно болшинство.

Народно събрание даде мандат на кабинета да утвърди френското предложение за РСМ. Това е първата стъпка към приемане на зелена светлина за повдигане на ветото и започване на договаряния на районен съд Македония с Европейски Съюз. Депутатите одобриха френското предложение със 170 гласа “за”, 37 “против” и 21 “въздържали се”, оповестяват от Нова телевизия.

Темата беше заложена като първа точка в дневния ред на Народно събрание на съвещанието в петък.

Сега предлагането би трябвало да бъде признато и от Министерски съвет, който ще го изпрати в Брюксел.

Лидерът на „ Възраждане “ в Пловдив Емил Янков ще замести депутатът Елена Гунчева, която нощес разгласи в обществените мрежи, че напуща партията и Народното събрание. Той ще заеме депутатското място с ясни цели.

Средният триумф по БЕЛ от националното външно оценяване е съпоставим с този от предходната година – 53,63 точки от най-много 100 през 2022 година по отношение на 53,83 през 2021 година Тазгодишните резултати по математика пък бележат спад за първи път от 2019 година насам. Средният резултат е 35,32 точки при най-много 100, по отношение на 37,94 точки през предходната година. Това демонстрират резултатите от изпитите, които просветителното министерство разгласява през днешния ден, оповестяват от пресцентъра на ведомството..

Няма избрана точна дата за посещаване на съветския президент Владимир Путин в Турция, не се прави съответна подготовка по отношение на такава аудиенция, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Не се води съответна подготовка, има покана, президентът има и желание да се възползва от нея, само че към този момент няма избрана дата за тази аудиенция, уточни Песков.

През май представител на Кремъл, отговаряйки на подобен въпрос сподели, че самата покана не включва съответни периоди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР