Президентът се подигра, че ровя в кофите за боклук, моля

...
Президентът се подигра, че ровя в кофите за боклук, моля
Коментари Харесай

Борисов: Радев се подигра, че ровя кофите за боклук

Президентът се подигра, че дълбая в кофите за отпадък, апелирам ви, да кажете, че това е ваша социология и процедура. Не съм я измислил аз най-малкото. Вие отчитате по тази формула и нямам виновност по тази причина. Имам виновност за резултатите, че са толкоз положителни.  Това сподели министър-председателят Бойко Борисов при показване на резултатите за първото тримесечие на 2019 година от извършеното от „ Инициативата против противозаконната търговия “ проучване за трендовете и равнищата на противозаконна търговия с цигари от изследването на празните опаковки изследването на празните опаковки, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. В представянето вземат участие още основният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

По думите му изсветляването на бранша коства огромни старания на всички служби. Борисов още веднъж се базира на отчета на АИКБ, който регистрира, че сивата стопанска система в България се изсветлява поради стабилността на страната. Той добави, че през предходната година Национална агенция за приходите е подхванала редица инспекции. „ Ние сме за образец. Преди няколко дни беше интернационалната интервенция на „ Гранична полиция “ и в Европа се регистрира, че България най-добре се оправя по броя на трафикантите и мрежите на трафик на хора “, посочи министър председателят.

„ Рязаният тютюн до момента е 11 тона и половина от Групово дело „ Гранична полиция “. Всяка сряда като се събираме с основния прокурор, с шефове на дирекции, с Национална агенция за приходите и " Митници ", първото, което рапортуват е какъв брой противозаконни цигари са задържали и какъв брой тютюн. За предходната година сме задържали 110 тона канабис “, уточни министър председателят. 

Борисов разяснява, че приветства неправителствения бранш за това, че оказва помощ в тази тематика. 

„ Тези резултати са поради волята на държавното управление и на основния прокурор, на прокуратурата “, посочи министър-председателят. Премиерът се базира на резултатите, които регистрира АИКБ за равнищата на сивата стопанска система. 

По думите му светлата част на стопанската система се покачва до рекордните 79,1 пункта. „ Фалитът на КТБ и политическата неустойчивост през 2014 година докара до повишение на показателя “ добави министър председателят. 

3,8% е равнището на противозаконната търговия с цигари за първото тримесечие на 2019 година, което е понижение с 0,6 % от последното тримесечие на 2018 година и с 2% по отношение на същото тримесечие на 2018 година, демонстрират резултатите от изследването. 

Най-голям брой незаконни цигари са открити в градовете: Велико Търново - 9,3 %, Хасково - 7,3 %, Благоевград - 6,7 % и Пазарджик – 6,5 %. Най-ниските равнища на цигари, непредназначени за локалния пазар, са регистрирани в Габрово – 1,3 %, Русе – 1,6 %, София 2,2% и Бургас – 2,4 %., написа " Епицентър.бг ". 
Проучването е направено в 20 огромни града, като в него са взели участие 3,38 млн. души (47,1%). Според отчета наклонността на понижаване на противозаконна търговия с цигари е устойчива. 

„ Инициативата против противозаконната търговия “ се състои от 5 тютюневи компании в България – Бритиш Американ Табако България, Булгартабак, Джапан Табако Интернешънъл България, Импириъл Табако България и Филип Морис България “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР