Президентът се опитваше дабутне правителството още преди да бъде сформирано.Това

...
Президентът се опитваше дабутне правителството още преди да бъде сформирано.Това
Коментари Харесай

Денков: Президентът правеше опити да събори правителството още преди да се сформира

Президентът се опитваше дабутне държавното управление още преди да бъде образувано.Това съобщи министър председателят Николай Денков пред публицисти, съобщаватот.

“Има единични случаи на наказани лица за корупция и това не е тъй като няма корупция в България, а тъй като правосъдната система и службите не работят задоволително добре по тази тематика ”, казаоще той.

Именно службите се трансфораха в съществена тематика през последните седмици. Денков е безапелационен, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров е трябвало самичък да напусне поста си. „ Ако аз съм на мястото на основния секретар, незабавно ще си подам оставката ”, акцентира той.

Ако Радев продължава да се бави с указа за освобождението на основния секретар, тактиката на държавното управление е да се пристъпи към законодателна смяна посредством Народното събрание, която да промени механизма за назначението и освобождението му.

Премиерът уточни още, че няма планувана дата за лидерската среща сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, само че чака да бъде планувана такава през идващите дни. " Надявам се в най-скоро време да бъде възобновен тозирегулярен разговор ", коментираДенков.

" Предстои да забележим по какъв начин ще започва Народното събрание, има доста явен график в какъв интервал би трябвало да бъдат признати законите. Това е обща задача както на парламентарното болшинство, по този начин и на държавното управление ", добави министър председателят.

„ Това държавното управление е формирано, с цел да могат да бъдат реализирани главните цели, да бъдат признати главните закони. За мен това е най-важно. Надявам се то да не бъде пожертвано поради тясно партийни ползи ”, сподели още Денков.

Според него не може да се приказва за напрежение сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а за насочен взор към есента. „ По-скоро бих споделил, че има готовност както за идните локални избори, по този начин и за работата, която има да се свърши в Народното събрание ” добави министър председателят.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР