Президентът Румен Радев заяви, че настоящите директори на ДАНС и

...
Президентът Румен Радев заяви, че настоящите директори на ДАНС и
Коментари Харесай

Президентът: Шефовете на ДАНС и ДАР не работят с мен

Президентът Румен Радев съобщи, че актуалните шефове на ДАНС и Държавна организация " Разузнаване ", които са в неплатен отпуск до септември, не работят с президента. Радев съобщи, че абдикацията от отговорност към националната сигурност в предизвикателни за България стадии от страна на шефовете на ДАНС и ДАР е явен знак, че верността им е била и сега е към Бойко Борисов, а не към към България.

Когато назначавах служебното държавно управление, аз дадох своите къси инструкции – почтеност, бистрота, само че и нулева приемливост към корупцията, престъпността и купения избор, тъй че това са разумни дейности, сподели президентът.

За рокадите при регионалните шефове Радев разяснява, че откакто се сменя една власт, е разумно и регионалните шефове да се сменят.

" ДАНС и ДАР не работят с мен, приказвам не за чиновниците от ДАНС, а за шефовете. По закон би трябвало да се дава идентична по размер и наличие информация и към ръководителя на Народно събрание, и към премиера, и към президента. Това условие на закона в доста от случаите не е изпълнявано и то може елементарно да се потвърди ", сподели още президентът.

" Абдикацията от отговорност към националната сигурност в предизвикателни за България стадии от шефовете на тези служби, е явен знак, че верността им е била и е и сега към Борисов, а не към България, добави президентът.

" Нямам предложение за тяхното освобождение, тези неща се вземат решение от изпълнителната власт. С какво да бъде запомнен Борисов 1 и Борисов 2, вие тогава задавахте ли тези въпроси какъв брой индивида са уволнени. Ви знаете ли какъв брой хиляди хора са били уволнявани мигновено и то в още по-кратки периоди. Тук не става въпрос да се вършат уволнения и рокади, става въпрос за правила, то е ясно. Трябва да има бистрота, отчетност, отговорност и както споделих нулева приемливост към престъпността, към непочтеност не към мен, не към служебния кабинет, а към България ", акцентира президентът.
2 месеца са прекомерно дребен интервал за което и да е държавно управление, само че е значим сигналът, който се дава, значимо е да се застане на кардинална позиция, подсилване на държавността, това е от което имаме потребност. Да се прояви държавност, да действаме за подсилване на върховенството на закона, за секване на обири и злоупотреби, сподели още Радев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР