Президентът Румен Радев заяви, че 48-то НС се саморазпусна от

...
Президентът Румен Радев заяви, че 48-то НС се саморазпусна от
Коментари Харесай

Румен Радев: Съпротивата срещу борбата с корупцията е голяма. Всяка помощ отвън е добре дошла

Президентът Румен Радев съобщи, че 48-то Народно събрание се саморазпусна от боязън – от боязън да образува държавно управление и да поеме отговорност за ръководството на страната в сложен миг.

„ То саботира правосъдната промяна, саботира европейската ни интеграция, не одобри препоръчаните от служебното държавно управление закони, които облекчаваха и отваряха пътя ни към Шенген и еврозоната. Това одобри съдбоносни решения без никакъв разбор и оценка на риска и не одобри препоръчаното от служебното държавно управление стратегия за действителна рационализация на Българската войска “, съобщи Радев.

По отношение на новия лист „ Магнитски “ президентът уточни, че съпротивата против битката с корупцията в България е огромна.

Най-доброто средство повече български жители да не попадат в този лист е идващият парламент да се ангажира в действителност с ефикасна правосъдна промяна, тъй че да имаме превантивно деяние и ефикасна битка с корупцията, счита още президентът.
С този закон „ Магнитски “ Съединени американски щати подсигуряват
и вършат всичко допустимо корупционни практики да не оказват въздействие на тяхната финансова система, означи президентът и уточни, че това е мощен политически сигнал към нас, че би трябвало да бъдат подхванати ефикасни ограничения.

„ Виждаме го и всяка помощ извън е добре пристигнала. Съвременната корупция не признава граници и е интернационално събитие, означи президентът и добави, че би трябвало да се одобряват закони, които да обезпечен ефикасна битка с корупцията. Призовавам политическите партии освен да ги одобряват, а и да се ангажират с осъществяването на тези закони – тази битка с корупцията да не е единствено предизборно говорене “, добави президентът Радев.

Той съобщи още, че позицията му е ясна и изрично е срещу изпращане на въоръжение от запасите на Българската войска в зоната на военните дейности.

„ Още в първите часове България съобщи твърда позиция и изрично осъжда експанзията на Кремъл против суверенна страна. Продължавам да считам, че този спор няма военно решение и може да бъде реализиран единствено с преустановяване на огъня и си разговор “, уточни президентът.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР