Президентът Румен Радев започна консултациите с представители на парламентарните групи

...
Президентът Румен Радев започна консултациите с представители на парламентарните групи
Коментари Харесай

Започнаха консултациите с партиите при президента Румен Радев

Президентът Румен Радев стартира консултациите с представители на парламентарните групи в 49-ото Народно заседание за сформиране на държавно управление.

Първи на „ Дондуков ” 2 са представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС​. Те дойдоха при президента в 09:30 ч.



" Публичната връзка сред партиите в обединението като че ли съживи призрака на предварителните парламентарни избори. Проблемите в Министерски съвет бяха авансово планувани още преди 9 месеца. Въпреки съществуването на мощно сплояващи фактори в обединението и внушителната парламентарна поддръжка за ръководството, която постоянно надминаваше даже 2/3 от народните представители, конституционният законодател е планувал актуалните съвещания, с цел да подкрепи процеса на сформиране на държавно управление ", сподели президентът при започване на диалога.

През почивните дни се проведоха преговори сред групите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за сформиране на държавно управление. От страна на ГЕРБ на масата бе поставено съглашение, което да трансформира сглобката в коалиция. ПП-ДБ пък предложиха меморандум с механизъм за назначения в регулаторите.

От страна на ГЕРБ-СДС в договарянията взе участие напълно дамски екип в състав Мария Габриел, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева, а ПП-ДБ бяха показани от напълно мъжки екип в състав Николай Денков и водачите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов Атанас Атанасов и Асен Василев.

В понеделник са планувани диалози сред президента и ПП-ДБ, както и с Движение за права и свободи. А във вторник срещите ще продължат с партиите от опозицията – „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР