Президентът Румен Радев все още не е коментирал изявлението на

...
Президентът Румен Радев все още не е коментирал изявлението на
Коментари Харесай

Дясната ръка на Радев отряза премиера за КСНС

Президентът Румен Радев към момента не е коментирал изказването на премиера Кирил Петков, който изиска през вчерашния ден нова среща на КСНС по тематиката за Северна Македония. За сметка на това секретарят на президента Димитър Стоянов, посредством който постоянно приказва в действителност Пилота, разяснява обстановката във фейсбук.

От написаното от Стоянов излиза наяве, че сходно искане по тематиката е безпредметно, като напомня решенията след предходната среща на „ Дондуков 2 “, която се организира през януари.

Ето и целия пост на Димитър Стоянов:

„ Заседание на КСНС, извършено на 10,01,2022 година

Въз основа на извършените разисквания, КСНС одобри следните оферти към изпълнителната и законодателната власт:

1. При осъществяване на външната политика на страната, Министерски съвет да извършва националната позиция на България, като съблюдава условията, произлизащи от Договора от 2017 година, Рамковата позиция от 2019 година и Декларацията на 44-то Народно събрание.

2. Даването на единодушие за започване на договаряния за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз да не се обвързва със периоди, а с реализиране на действителни резултати, в това число и във връзка с правата на македонските българи.

3. Изпълнителната власт да продължи да работи за отчитане на осъществяването на Договора от 2017 година в преговорния развой за участие на Република Северна Македония в Европейски Съюз.

Какво е належащо е казано! Какво ли се чака да произлезе от ново съвещание на КСНС? “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР