Президентът Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчва втория мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Президентът връчва втория мандат в четвъртък, ГЕРБ-СДС веднага го връщат

Президентът Румен Радев връчва втория мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС в четвъртък в 11 ч.

Това оповестиха от партията в Народното събрание, съобщи Нова телевизия.

От партията на Бойко Борисов неведнъж обявиха, че незабавно ще върнат мандата и потвърдиха поръчката си и през днешния ден.

Така ще се пристъпи към третия мандат.

Трябва да е ясно, че бързото и безуспешно привършване на процедурата за сформиране на държавно управление преди края на юли на процедура завършва активността на държавното управление и на Народното събрание и доста значими въпроси остават нерешени.

По Конституция би трябвало да разглася незабавно избори в границите на два месеца, това значи избори през септември, което също крие опасности. Това съобщи по-рано президентът Румен Радев.

Държавният глава разгласи във вторник, че в случай че и втората по бройка парламентарна група върне мандата, ще предложения всички парламентарно показани партии за съвещания, с цел да чуе каква формула оферират за излаз от рецесията, какви са техните настройки за коалиране, за търсене на парламентарна поддръжка за сформиране на държавно управление и към какви цели и стратегии.

Според тези критерии, ще вземе решение на кого да връчи третия мандат.

Ако изборът на партиите е още веднъж предсточни избори, смятам за оправдано да се проведат при започване на октомври, с цел да има легитимност един нов парламент посредством засилено гражданско присъединяване, изясни още президентът.

Президентът Румен Радев прикани депутатите да употребяват времето към процедурата по връчване на трите проучвателни мандата, с цел да одобряват основните закони, нужни на България за асимилиране на парите от Европа.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР