Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Президентът връчи на ПП-ДБ втория мандат за съставяне на правителство, върнаха го

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”. Папката одобри препоръчаният за министър председател Николай Денков, който обаче я върна незабавно неизпълнена. 

„ За мое голямо страдание първият мандат беше провален, тъй като сътрудниците от ГЕРБ-СДС не си съблюдаваха ангажимента ”, разяснява съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Как се стигна до втория мандат

До завъртането на рулетката с мандатите се стигна след неуспеха на договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. На изключително съвещание Народното събрание реши, че първият мандат на ГЕРБ-СДС е несполучлив. Това стана, откакто номинираната за министър председател Мария Габриел отдръпна кандидатурата си. От ПП-ДБ насочиха покана за ново общо ръководство с претендент за министър председател на ГЕРБ, само че отговорът беше безапелационен и негативен. По-рано през днешния ден от ПП-ДБ оповестиха, че ще върнат досието неизпълнена, тъй като нямат подкрепа за сформиране на държавно управление.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР