Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

"Ще работим за авторитета на България": Мария Габриел получи първия мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на номинираната от първата политическа мощ след изборите ГЕРБ-СДС Мария Габриел.

" Очаквам в границите на седмица, както е по конституция, да визиите конструкция и състав на Министерски съвет. Осъзнавате, че Ви чакат много трудности по този път, само че ще Ви чакам идващия понеделник със състава на това държавно управление. Днес и на следващия ден виждам, че са решителни дни ", съобщи президентът Румен Радев при връчването на мандата.

Мария Габриел отговори, че поема с отговорност проучвателния мандат и благодари на Радев, че той и президентската институция са гаранция за спазването на конституцията. Тя посочи, че ще разчита на необятна поддръжка към целите, които всички политически сили признават за значими за България.

" Искам да Ви уверя, че ще направя всичко допустимо в границите на този изследователски мандат България да има устойчиво, отговорно, работещо държавно управление. Затова моето предложение е експертно държавно управление с ясни цели, които имат една цел - благосъстоянието на българите и престижа на България. Затова откровено имам вяра, че поддръжката, която ще диря, ще излъчи обръщение за упоритост, че сме способни да се обединим и да излъчим работещо държавно управление. Че ще работим за престижа на България в Европа и света и ще разгърнем капацитета на страната и неговите гении. И, несъмнено, в сърцето на всичко това, ще стои уговорката към хората и към родината. Имах опция да към този момент беседвам с парламентарните сили, тези цели да бъдат обрисувани в доста повече елементи. Бяха казани доста ясни цели, които са споделени ", сподели Габриел откакто получи мандата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР