Президентът Румен Радев упражни правото си на глас в Професионалната

...
Президентът Румен Радев упражни правото си на глас в Професионалната
Коментари Харесай

Радев очаква най-сетне разум от политиците

Президентът Румен Радев упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по превоз " Макгахан " в столичния квартал " Слатина ".

Държавният глава бе относително къс в изказването си пред медиите, като преднамерено изчака да стане 12 часа - часът, в който множеството огромни малките екрани излъчват обедна новинарска емисия, с цел да насочи посланията си. А какви са те?

" Очаквам най-накрая разсъдъкът и правилата да надделеят в българската политика, която да сложи преди всичко ползите на жителите и бъдещето на страната . Най-важното през днешния ден е да се гласоподава. Затова желая да употребявам случая и да прикани българите да излязат и да гласоподават, с цел да не оставят някой различен да взема решение ориста им вместо тях ", прикани президентът.

От изборната интензивност зависи легитимността на идващ кабинет , акцентира още президентът. " Към момента изборният ден протича обикновено и ни минимум се колебая, че органите на реда ще обезпечат сигурността и на вота, и на жителите ".

Радев избра машината, с цел да упражни правото си на глас. И изрази удовлетворение, че множеството българи правили същото. " Радвам се от това, което разбрах в секциите и от нашите, и от интернационалните наблюдаващи, че към този момент гласуването с машини има превес. Това е дейно средство да се преодолеят недействителните бюлетини, сбърканите и манипулирани протоколи, а и, до известна степен, корпоративният избор. "

Освен това, увери президентът - няма да бави свикването на идващия парламент.

Президентът избегна някои въпроси и не отговори на въпроса на News.bg по тематика отвън нормалната за изборния ден изразителност. А точно - желанието на служебния кабинет в края на сегашния си мандат да назначи 4 посланика, един от които в НАТО, позиция, вакантна от много време.
 Избираме депутатите си за 49-то Народно заседание онлайн
Избираме депутатите си за 49-то Народно заседание

10.3% изборна интензивност към 11 ч. - както на предишните избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР