Президентът Румен Радев трябва максимално бързо да назначи нов състав

...
Президентът Румен Радев трябва максимално бързо да назначи нов състав
Коментари Харесай

Димитър Димитров, ЦИК: Забраната да се гласува с хартиена бюлетина е скандална

Президентът Румен Радев би трябвало оптимално бързо да назначи нов състав на ЦИК, тъй като до изборите ще има два месеца след разпускането на Народното събрание, а това е доста малко време, с цел да се оправи който и да е състав. Това разяснява представителят на ЦИК Димитър Димитров по отношение на признатите от Народното събрание промени в изборното законодателство в събота пред Българска национална телевизия.

" За мен има безусловно неприемливи неща. В новите правила най-скандална е възбраната да се гласоподава с хартиена бюлетина, т.е. да се употребяват единствено устройства. Такова нещо няма на никое място по света. Сигурен съм, че това не е в естетика с Конституцията”, съобщи той.

Димитров прикани националния омбудсман за интервенция, тъй като " това е трагично ограничение на опциите да се упражни вота ".

По думите му, използването на машина и хартиена бюлетина дава визия къде какво се е случило.

" Може да сравните единия файл с другия файл, да видите има ли огромни отклонения или няма, да видите къде са рисковите стойности. В момента това, което се прави, е каквото създаде " Сиела ", в тази ситуация " Смартматик " или тайванският основател на софтуера, това ще е резултатът ", продължи той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР