Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална

...
Президентът Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална
Коментари Харесай

Радев свиква заседание на КСНС на 9 януари

Президентът Румен Радев привиква съвещание на Консултативния съвет за национална сигурност на 9 януари, оповестиха от прессекретариата на президента.
Темата на съвещанието на КСНС е "Роля на Република България за развиването на Общата политика за сигурност и защита на Европейски Съюз в подтекста на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018 ".
През октомври президентът свика съвещание на КСНС за противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Заседанието бе свикано на 9 октомври, само че заради липса на кворум то се провали и президентът насрочи ново по същата тематика седмица по-късно.
На 17 октомври Консултативният съвет за национална сигурност не съумя да реализира единодушие по отношение на ролята и функционалностите на бъдещия антикорупционен орган, както и по отношение на правилата за назначение на неговото управление и надзор на дейностите на този орган.
Дни преди коледните празници Народното събрание одобри анкорупционния закон.
В първия работен ден на 2018 година президентът му наложи несъгласие, което следва Народно събрание да прегледа.
Първото съвещание на КСНС, което президентът Радев свика след встъпването си в служба, се организира в края на май. То бе на тематика "Рискове и закани за националната сигурност на Република България и нужни ограничения за нейното подсилване ". Тогава членовете на КСНС взеха решение до 2024 година бюджетът за защита да доближи 2% от Брутният вътрешен продукт, плановете за рационализация на армията да се ускорят, персоналният състав на службите за сигурност да бъде запълнен и да се създаде нова, по-актуална тактика за национална сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР