Президентът Румен Радев ще връчи днес почетния знак на държавния

...
Президентът Румен Радев ще връчи днес почетния знак на държавния
Коментари Харесай

Връчват почетния знак на президента на 15 медици и здравни специалисти

Президентът Румен Радев ще връчи през днешния ден почетния знак на президента на изявени медици и здравни експерти. Отличията се връчват за всеотдайността на медиците в грижата за здравето на пациентите.

В Световния ден на здравето, който означаваме през днешния ден, 15 приети български експерти по здравни грижи ще получат почетния знак на президента.

Румен Радев ще връчи оценки на доцент доктор Дончо Дончев , шеф на поделение в Клиниката по ушни, носни и гърлени заболявания на ВМА, който като доброволец се е грижил за пациентите с коронавирусна зараза и продължава да работи в Covid зоната на болничното заведение.

Сред отличените е доктор Сибила Маринова -координатор по донорство за Северен централен район, която дружно с екипа си работи на първа линия за лекуването на пациенти с Covid-19 във Велико Търново, ръководителят на инфекциозното поделение на МБАЛ-Пазарджик доктор Мария Пишмишева-Пелева , както и доктор Абдулах Заргар , управлявал сполучливо болничното заведение в Исперих.

Почетният знак на президента ще получат фамилният доктор с над 30 години опит д -р Гергана Николова , фелдшерът Роза Антова от Центъра за незабавна здравна помощ в София от 2010 г.; рентгеновият лаборант Димитър Милинич с над 25 години трудов стаж в пловдивската болница „ Свети Георги “, работил на първа линия в изключителната Ковид-19 обстановка, както и Галя Добрикова – акушерка с 22-годишен опит в УМБАЛ „ Канев “ в Русе.

Сред отличените са и Марияна Колева , основна здравна сестра и шеф здравни грижи на УМБАЛ „ Света Анна “, доктор Радислав Наков , експерт по гастроентерология в УМБАЛ „ Царица Йоанна – ИСУЛ, доктор Костадин Сотиров - един от учредителите на Сдружението на общопрактикуващите лекари – Пловдив, и негов ръководител от 2017 година, доктор Георги Миндов – ръководител на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари и зам.-председател на Столичната лекарска гилдия на БЛС, д - р Румен Алексов – ръководител на Сдружението на общопрактикуващите лекари в област Кюстендил, доцент Диана Димитрова – шеф на филиала на Медицински университет-Варна във Велико Търново, където се образоват акушерки; Благовеста Костова – една от основателките на Алианса на българските акушерки и първата българска акушерка-делегат към Консултативния съвет на Световната акушерска конфедерация.

Предвид епидемиологичната конюнктура почетните знаци ще бъдат връчени в границите на две церемонии, отбелязва прессекретариатът на президента.

Номинациите за оценката са предложение на Българския лекарски съюз, Националното съдружие на общопрактикуващите лекари в България, Българската асоциация на експертите по здравни грижи и Алианса на българските акушерки, се показва още в известието.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР