Президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни награди изтъкнати

...
Президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни награди изтъкнати
Коментари Харесай

Румен Радев ще връчи висши държавнти отличия на изявени учени

Президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни награди изтъкнати български учени. Това ще стане на 9 март, четвъртък, от 14.00 часа на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, оповестяват от институцията, представени от Българска телеграфна агенция. 

Държавният глава ще отличи с медал „ Стара планина “ първа степен проф. Камен Велев за заслуги в региона на техническите науки в България.

Проф. Атанас Куртев ще бъде почетен с медал „ Стара планина “ втора степен за принос в региона на културата и изкуството.

Проф. Петър Делев ще бъде награден с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ огърлие за заслуги в региона на античната история и тракологията.

За принос в развиването на здравната просвета и образованието с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ огърлие ще бъде отличен проф. Стефан Костянев. 

Държавният глава ще удостои проф. Даниела Доковска с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ огърлие за изключително значимите й заслуги за развиването на правната просвета и юридическото обучение.

Проф. Божидар Божинов ще бъде отличен от президента с медал „ Св. св. Кирил и Методий “ първа степен за активността му за развиването на образованието, науката и строителното дело в България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР