Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 80-годишнината от

...
Президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 80-годишнината от
Коментари Харесай

Отбелязваме 80 години от спасяването на българските евреи

Президентът Румен Радев ще взе участие в отбелязването на 80-годишнината от спасяването на българските евреи

Столичната община и Организацията на евреите в България „ Шалом “ провеждат възпоменателна гала във връзка 80-та годишнина от спасяването на българските евреи и почитането на паметта на евреите, починали в нацистките лагери, написа.

От 10.30 часа пред храма „ Света София “, където ще бъде отслужен молебен за мир, ще тръгне Походът на толерантността. В него ще вземат участие кметът на София Йорданка Фандъкова, проф. Александър Оскар - ръководител на Организацията на евреите в България “Шалом “, представители на дипломатически задачи, на еврейската общественост, общественици и жители.

От 11:00 часа пред „ Паметника на спасението “ в градинката „ Св. Климент Охридски “ ще стартира възпоменателна гала във връзка 80-та годишнина от спасяването на българските евреи и почитането на паметта на евреите, починали в нацистките лагери.

Президентът Румен Радев ще взе участие в отбелязването на 80-годишнината от спасяването на българските евреи.

Държавният глава ще открие документална галерия в Националната библиотека " Св. Св. Кирил и Методий ", а по-късно ще се включи в гала пред Паметните плочи на спасителите на българските евреи до храма " Света София ".

Главният изпълнителен шеф на Български пощи Филип Алексиев ще пусне в приложимост издание на тематика " 80 години от спасяването на българските евреи ".

На събитието в Регионалния исторически музей в София ще вземат участие и ръководителят на Организацията на евреите в България " Шалом " проф. Александър Оскар, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и художникът Николай Петрусенко.

Пощенско-филателното издание се състои от една пощенска марка в блок и специфичен пощенски щемпел.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР