Президентът Румен Радев ще свика 47-ото Народно събрание на 1

...
Президентът Румен Радев ще свика 47-ото Народно събрание на 1
Коментари Харесай

НС ще има на 1 декември, МС - след Никулден, бюджет - догодина

Президентът Румен Радев ще свика 47-ото Народно заседание на 1 декември, опитът за сформиране на държавно управление ще се състои след Никулден, а страната ще има бюджет след Нова година - това демонстрират настройките измежду политическите сили, които преговаряха за сформиране на постоянно държавно управление.

Новият парламент би трябвало да бъде призован най-късно месец след избирането му, само че евентуално Румен Радев ще издаде декрет той да се събере още на 1 декември, сряда. Първото съвещание ще бъде водено от най-възрастния депутат - в тази ситуация това е Силви Кирилов от " ИТН ". Партиите от новия парламент към този момент разпределиха кабинетите в остарялата постройка на пл. " Народно заседание ".

След конституирането на Народно събрание, президентът би трябвало да разпореди изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател на " Продължаваме промяната " Кирил Петков. Той има едноседмичен период да извърши мандата и да внесе в Народното събрание план за състав и конструкция на Министерски съвет.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР