Президентът Румен Радев ще свика 47-ото Народно събрание на 1

...
Президентът Румен Радев ще свика 47-ото Народно събрание на 1
Коментари Харесай

НС ще има на 1 декември, МС - след Никулден, бюджет - догодина

Президентът Румен Радев ще свика 47-ото Народно заседание на 1 декември, опитът за сформиране на държавно управление ще се състои след Никулден, а страната ще има бюджет след Нова година - това демонстрират настройките измежду политическите сили, които преговаряха за сформиране на постоянно държавно управление. 

Новият парламент би трябвало да бъде призован най-късно месец след избирането му, само че евентуално Румен Радев ще издаде декрет той да се събере още на 1 декември, сряда. Първото съвещание ще бъде водено от най-възрастния депутат - в тази ситуация това е Силви Кирилов от „ ИТН “. Партиите от новия парламент към този момент разпределиха кабинетите в остарялата постройка на пл. " Народно заседание ".

След конституирането на Народно събрание, президентът трябва да разпореди изследователски мандат за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков. Той има едноседмичен период да извърши мандата и да внесе в Народното събрание план за състав и конструкция на Министерски съвет. 

По време на договарянията сред работните групи стана ясно, че приемането на бюджета за 2022 година няма по какъв начин да стане до края на декември, по тази причина сътрудниците си сложиха цел гласоподаване на бюджета до края на януари. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР