Президентът Румен Радев ще проведе консултации днес с парламентарно представените

...
Президентът Румен Радев ще проведе консултации днес с парламентарно представените
Коментари Харесай

Главчев консултира кабинета си с партиите днес

Президентът Румен Радев ще организира съвещания през днешния ден с парламентарно показаните партии в 49-то Народно заседание от 9:30 часа, оповестиха от прессекретариата на президента. В консултациите ще взе участие и претендентът за длъжностен министър председател Димитър Главчев. Той би трябвало да " съветва " с партиите проектокабинета си.

Срещите са в осъществяване на член 99, алинея 5 от Конституцията. Според този текст президентът след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател назначава служебно държавно управление и насрочва нови избори в двумесечен период. 

На 30 март президентът разпореди на претендента за длъжностен министър-председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно държавно управление. Този мандат би трябвало да бъде изпълнен до седем дни, акцентира тогава президентът и съобщи, че нито непосредствено, нито индиректно ще взе участие в съставянето на държавно управление. Главчев даде единодушие. Така все по-ясно се обрисуват избори 2 в 1 на 9 юни.

Формално политическите водачи се разграничиха от реденето на служебното държавно управление, в това число водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, водач и на Главчев.

Самият кабинет пък се реди в цялостна секретност. Така се родиха спекулации с имената на министрите. Очаква се някои от сегашните да запазят постовете си.

Големият въпрос е ще остане ли министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, против което от " Продължаваме промяната-Деемократична България " се опълчи. Името на Стоянов е забъркан в поредност от кавги - полицейско принуждение, Нотариуса, мистериозната оставка на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР