Президентът Румен Радев се срещна днес с най-богатият българин зад

...
Президентът Румен Радев се срещна днес с най-богатият българин зад
Коментари Харесай

Румен Радев се срещна с най-богатия българин зад граница

Президентът Румен Радев се срещна през днешния ден с най-богатият българин зад граница и почетен консул на България в канадския град Мисисага Игнат Канев.

България цени високо родолюбивата активност на Игнат Канев и неговата поддръжка както за опазване на културните и духовни обичаи на българската общественост в Канада, по този начин и за реализирането на редица планове в областта на образованието и опазването на здравето у нас, е декларирал президентът при срещата си Канев.

Предприемачът е срещнал президента с плана на монумент на Васил Левски в Канада.  „ За нас е извънредно значимо да създадем благоприятни условия за децата на българските емигранти да запазят своя роден език и да се запазят като част от българския народ “, декларирал предприемачът, представен от прессекретариата на президента.

Радев споделил още, че името на Канев е знак на триумф и на това по какъв начин той може да бъде реализиран с непримиримост и почтен труд.

„ Моята строителната компания е освен една от най-големите в Канада, само че и образец за обществено виновен бизнес, който се грижи за своите чиновници и е съпричастен с техните потребности “, съобщи Игнат Канев. Той бил безапелационен, че откриването на новото педиатрично поделение в Университетската болница в град Русе не е последното подаяние, което благотворителната фондация „ Фамилия Канев “ прави за България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР