Президентът Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да бъде

...
Президентът Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да бъде
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Радев не иска да се съгласи с факта, че вече не е на власт


Президентът Румен Радев се съпротивляваше с всички сили да бъде формирано държавното управление „ Денков – Габриел ”. От 40 дни той не е споделил една добра дума за кабинета, разяснява съпредседателят на „ Демократична България ” Атанас Атанасов в студиото на Нова ТВ.

„ Това държавно управление е на България. Всеки ден търси някакви мотиви да нападна властта. Да бъде някакъв коректив. Проблемът е, че президентът не желае да се съгласи с това, че не е на власт. Ама, приберете се в президентството, имате си пълномощия и се спрете! Вече държавното управление не е ваше! ”, обърна се той задочно към Радев.

Според Атанасов болшинството е било основано „ доста мъчно “. „ Няма съдружно съглашение, а обща поддръжка с ГЕРБ-СДС. Към поддръжката за бюджета се причисли и Движение за права и свободи. Но, на процедура, ние управляваме с държавно управление на малцинството, което е на „ Продължаваме Промяната – Демократична България ” с 63 депутати ”, уточни той.
Помощта за Украйна
Мнението на Атанасов е, че по тематиката с военната помощ за Украйна „ се спекулира доста ”. „ Даваме това, което можем. БТР-ите някой ги е не запомнил в някакъв склад на Министерство на вътрешните работи преди 30 години – ръждясали, в никакъв случай не употребявани, основани от социалистическа България за възможна битка с улични вълнения ”, разясни депутатът.

Той е безапелационен, че няма никакъв риск за боеспособността на Българската войска. „ Лично президентът си разрешава да спекулира с това. Огромната част от това, което излиза от българския военнопромишлен комплекс и отива за Украйна, е частна търговия ”, акцентира още Атанасов.
Последните електорални настройки
С държавното управление „ Денков – Габриел ” ПП-ДБ са постъпили държавнически, счита Атанас Атанасов. „ Направихме по този начин, че България да има постоянно държавно управление, да прекратим политическото буксуване и рецесия, с цел да могат да бъдат решавани проблемите, пред които е изправена България ”, сподели той.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР