Президентът Румен Радев се оказа замесен в нерегламентираните контакти между

...
Президентът Румен Радев се оказа замесен в нерегламентираните контакти между
Коментари Харесай

Радев зад аферата Узунов - Бобоков

Президентът Румен Радев се оказа забъркан в нерегламентираните контакти сред съветника си Пламен Узунов и русенския милионер Пламен Бобоков.

По делото стана ясно и че има връзка сред Бобоков и лице с имунитет (президента) по отношение на изпращането на дипломат в Либерия, посочи наблюдаващият прокурор Петър Белчев. Самият Пламен Бобоков сподели в спецсъда, че се е виждал с президента преди 2-3 години, а с Пламен Узунов се познават. В момента магистратите гледат мярката му за неотклонение.

В същото време в спецпрекуратурата тече разпитът на президентския консултант Пламен Узунов, заяви наблюдаващия прокурор Генка Брезашка. Той бе задържан за търговия с въздействие. Узунов дал на Пламен Бобоков правосъдно решение 6 дни преди да бъде оповестено.

Бобоков е получил от Узунов правосъдното решение, с което се анулира възбраната за корабоплаване на кораба " Бадр ", стана ясно от оповестени от обвиняването факсимилета на чатове.

Очаква се в Спецпрокуратурата да дойде и русенският прокурор Николай Николов, защото чат връзка с предприемача Пламен Бобоков го уличава, че е търсил подпомагане от него, с цел да бъде определен за областен прокурор на Русе.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР