Президентът Румен Радев, ръководи българската делегация за участие в Срещата

...
Президентът Румен Радев, ръководи българската делегация за участие в Срещата
Коментари Харесай

Радев: Тръмп поиска от членовете на НАТО 4% от БВП за отбрана

Президентът Румен Радев, управлява българската делегация за присъединяване в Срещата на държавните и държавните ръководители на страните-членки на НАТО в Брюксел, съобщи, че по време на сесията президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е повдигнал въпроса парите за защита, отделяни от държавите-членки. Според него те би трябвало да доближават не 2%, а 4% от Брутният вътрешен продукт. 

" Президентът Тръмп, който приказва, сложи въпроса освен да се реализиран 2% и то през днешния ден, а към този момент нова преграда – 4%. Той просто потегли, откакто разгласи това ", сподели Радев.

Президентът е сложил въпроса за Транатлантическата връзка, която е " гръбнакът на НАТО като военни качества " при положение, че не бъдат достигнати тези два %. 

" Никой не говори за тези четири %, това не се разисква сега “, съобщи Радев.

В същото време стана ясно, че НАТО предложения през днешния ден Република Македония да стартира договаряния за присъединение към алианса. 

Това заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг на конференция след първото съвещание от двудневната среща на държавните и държавните ръководители от военнополитическия съюз в Брюксел.

Той посочи, че Македония ще стане 30-ата страна от пакта, когато приключат процедурите към ратификацията на съглашението сред Скопие и Атина.

Това демонстрира, че вратите на НАТО остават отворени, добави Столтенберг, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР